Vakantieaccommodatie op de grens van de Dordogne en de Lot-et-Garonne

Onze huizen liggen in de prachtige natuurlijke omgeving van het dorp Saint Etienne de Villereal. Je vindt er zonnebloem- en wijnvelden, weiden, bossen, glooiende heuvels. Door de rust van de streek, de kastelen en vestingstadjes waan je je in de middeleeuwen. In de omgeving van de vakantiehuizen is zowel op cultureel als op sportief gebied heel wat te doen.

Bezoek de bastides, de leuke winkeltjes en proef de wijnen van de streek

Maisons les Ormes wordt omringd door verschillende bastides, oftewel middeleeuwse vestingstadjes. Stadjes die met hun arcades en restaurantjes rondom een groot plein typerend zijn voor deze streek. Veel van deze dorpen hebben hun eigen lokale weekmarkten waar je de specialiteiten van de Perigord kunt proeven: de wijnen van Bergerac en Monbazillac, verse ‘foie gras’ en andere producten. Voor de rode wijnen van Bergerac, Duras en Cahors kunt je terecht in een van de wijnboerderijen in de omgeving en in de zomer zijn er in de stadjes allerlei festivals. Winkelen kun je uitstekend in Bergerac.

Ontdek de kastelen

Je vindt in de omgeving verschillende Middeleeuwse kastelen. Bezoek Chateau Biron, Chateau Bonaguil of het kasteel van Josephine Baker, LesMilandes, met zijn prachtige roofvogelshow. Onvergetelijk is ook het wijnproeven in het kasteel van Monbazillac. 

Fietsen, lopen kanoën, zwemmen, golfen

Wandelen en Fietsen: Wandel of pak de fiets voor één van de vele tochten door het glooiende en gevarieerde landschap. Ook voor mountain bikers zijn de mogelijkheden zeer uitgebreid, van recreant tot prof. Heb je geen fiets bij je? Geen probleem, in Villeréal zijn deze te huur.

Kanoën: Een kanotocht over de Dordogne, Vézère of Lot is geschikt voor jong en oud en leiden je langs kastelen en leuke plaatsjes. 

Zwemmen: Zwemmen kun je in de Dordogne, Vézère of Lot of in het meertje Plan d’eau bij Lougratte (20 minuten). Hier is ook een strandje met een grote glijbaan , een kleine snackbar en kleedhokjes en toiletten.

Golfen: Er zijn in de omgeving diverse golfterreinen van 9 en 18 holes, zoals:

Themaparken: Verder zijn er in de omgeving waterpretparken zoals Walibi, is er het klimpark met parcoursen door de bomen van ‘Parc-en-ciel’ en zijn er verschillende andere themaparken.

Enjoy the good life in Bassiviere

Voor een fantastisch diner in de buitenlucht kun je terecht bij onze ‘buren’. Midden op het Franse platteland, tussen de glooiende heuvels van de Lot-et-Garonne, en op nog geen kilometer afstand van Maisons les Ormes ligt Bassiviere.  

Bij Bassiviere eet je aan lange tafels in de tuin of op het terras met uitzicht op de (verborgen) speeltuin. Je wordt in de watten gelegd door de eigenaren van Bassiviere met hun lekkere, pure en royale maaltijden.